Hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

Volg hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

zondag 2 december 2012

Blokpost-Nul Nieuws 02 december 2012

De Blokpost-Nul avond van 30 november was een avond met verschillende onderwerpen.

Zo kwam Joop Bluys langs om wat bridgerail en een wielstel voor zijn HIJSM project op halen en natuurlijk had hij zijn in aanbouw zijnde Arend meegenomen om te laten zien welke vorderingen er gemaakt waren. Inmiddels is Joop aan een rijtuig begonnen en had hiervan het onderstel meegenomen om ons te laten zien. Joop woont in de omgeving van Blokpost-Nul en kan dus eenvoudig even binnenstappen op de Blokpost-Nul avonden.HIJSM  Arend in aanbouw.


Onderstel van een rijtuig  foto CdJ.
Uit Keulen had Cor rookvloeistof van KM1 meegenomen en konden we een demonstratie geven met de 1:32 KISS DRG BR58 1419 welke ook is voorzien van een dynamic steam unit. Na een korte opwarmings periode werd de rook bij het langzaam optrekken van de locomotief in het ritme van de 3 cilinders uitgestoten en bij de cilinderkranen ontsnapt ook wat  rook. Deze voorziening is toch wel een geweldige aanvulling bij de grote schaal en geeft een extra dimensie aan het rijden met deze locomotief. Er is nog geen lang stuk om te kunnen rijden maar daar wordt aan gewerkt. Het typische 3 cilinder geluid is fantastisch om te horen en met de bijkomende rook uitstoot uit de schoorsteen het extra geld wel waard.

Ook is er tussen de Blokpost-Nul avonden gebouwd aan de GWR Iron Minks in de uitvoering van 1888. Twee dezelfde bouwpakketten tegelijk bouwen is wel heel rendabel en je schiet lekker op. Inmiddels zijn de wagons in de kleur GWR grijs gespoten en kunnen ze worden beletterd. De daken moeten nog vuil wit worden. De eerder gebouwde GWR Cattle wagon in de Iron Mink uitvoering uit 1872 is ook gespoten. Het is een fraai gezicht dit drietal bij elkaar. Duidelijk is hun afkomst te zien. 

G.W.R 1888 Iron Mink  foto CdJ.
G.W.R  Iron Cattle wagon foto CdJ.
G.W.R Iron Cattle wagon & Iron Minks foto CdJ.
De bouwpaketten zijn van WEP models en heel prettig om te bouwen. Volledig van messing alleen de buffer hulsen zijn van witmetaal de bufferschotels en stangen zijn compleet uit staal gedraaid. De wielen zijn Slater's Scale Seven wielen en juist bij dit soort wagons vallen de fijne wielen met de lage flenzen op.

Ook is er begonnen aan een serie van 2 G.W.R Two Plank wagons. De uitvoering welke in 1872 werd gebouwd is ook gekozen als voorbeeld voor de modellen. De grootste afwijkingen ten opzichte van latere uitvoeringen zijn de aslagers en het remwerk. Deze wagens werden in grote aantallen gebouwd en waren universeel inzetbaar. Twee voor op de modelspoorweg "Minehead" is dan ook geen luxe dit geldt ook voor de Iron Minks.
G.W.R Two Plank in aanbouw foto CdJ.
Ook hier worden 2 wagons tegelijk gebouwd. Ook voor deze wagens zijn bouwpakketten van WEP gebruikt. Geheel in messing uitgevoerd en goed gedetailleerd ook de binnenkant van de bak is voorzien van planken en boutkoppen. Ook hier de oude vetlagers en het remwerk aan 1 zijde van de wagon. De wagons waren onberemd de handrem diende alleen om de wagen veilig te kunnen neerzetten op een laad of losspoor. Ook leuke bouwpakketten om te bouwen en toch ook nog veel werk om dat er heel veel klinknagels geperst moeten worden.

Verder is de Blokpost-Nul ruimte anders ingedeeld de breedspoor baan "G.W.R Kingswear 1890" is tijdelijk in de laatste ruimte opgesteld. Dit is gedaan om ruimte te maken zodat we het frame van de 1:32 baan verder kunnen bouwen. Er gebeurt dus weer van alles. Tijdens de koffie werd er nog nageboomd over ons bezoek aan Keulen en is het voor Marcel spannend of de V60 van Lenz nu echt snel komt. Wat toch wel vervelend is dat een groot aantal leveranciers hun beloften maar moeilijk waar kunnen maken en de modelbouwers maar moeten afwachten wanneer hun gewenste model geleverd gaat worden. Dit geldt op dit ogenblik bijna voor alle schalen. Gelukkig is dit een luxe probleem.

CdJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten