Hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

Volg hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

zondag 4 november 2012

Blokpost-Nul Nieuws 04 november 2012

Afgelopen Blokpost-Nul avond werd er weer gewerkt. Arnold druk in de weer met zijn G.W.R Baulkroad. Baulkroad is een railbouwmethode die gebruikt werd bij de voormalige G.W.R breedspoorlijnen. Na de grote ombouw in 1892 naar normaalspoor waren er nog heel wat stations waar stukken Baulkroad te vinden waren die waren versmald naar normaalspoor maar veel later pas werden gelicht en vervangen door normaalspoor met bielzen. Cor is druk met het bouwen van 2 stuks G.W.R Iron Minks. WEP models heeft een zeer goed te bouwen bouwpakket ontwikkeld om dit type wagen te bouwen. In werkelijkheid waren ze geheel van staalplaat dit hield in veel klinknagels, zo ook op de modellen. Deze Iron Minks waren in grote getallen gebouwd ontbreken op de G.W.R modelbaan mogen ze dus niet.


G.W.R Iron Mink bouwdelen
G.W.R Iron Mink het begint wat te worden.
Gekozen is om de oudste uitvoering te bouwen dit houdt in dat er maar aan 1 zijde een parkeerrem gemonteerd was en dat de aspotten nog voorzien waren van lagers voor vetsmering. De ventilatieroosters  aan de beide kopse kanten waren nog van een kleine afmeting. De 2 in aanbouw zijnde wagens zijn bestemd voor de Minehead 1900- 1910 spoorbaan en dan ook uitgevoerd met Scale 7 wielen en assen. De bouwpakketten zijn uitgevoerd met compensatie.

Ook is in de afgelopen weken de keus gemaakt om ruimte te maken voor de spoor 1 baan dit hield in dat er een wijziging is gekomen in het Scale 7 project. Minehead is in aanbouw en daar gaan we mee door. De verandering is dat we straks van Minehead naar een fiddleyard kunnen rijden wat in een andere ruimte kan worden opgesteld. Ook kan er een modulair Scale 7 deel van een mede Scale 7 aanhanger aangekoppeld worden. Deze oplossing maakt het allemaal wat flexibeler en schept meer mogelijkheden. Inmiddels is het frame voor het baandeel waaraan het fiddleyard aangekoppeld kan worden opgesteld en kan afgewerkt worden. Als dit deel ook geheel klaar is volgen wat foto's.

Voor de buitenstaander is misschien niet te begrijpen hoe de ruimten waar we over beschikken verdeeld zijn en behoeft het enige uitleg. Er zijn nu 3 ruimten waar we met modelspoor bezig zijn. Ik heb ze genummerd van 1 t/m 3. Ruimte 1 is de locatie waar Minehead 1900 - 1910 wordt gebouwd en waar de Spoor 0 Pub is. Ruimte 2 daar bevinden zich de machines zoals draaibank, freesmachines enz. Hier komt ook het spoor 1 station en is er ruimte om het fiddleyard voor  Minehead op te stellen. In ruimte 3 de werkplekken, bureau, bibliotheek en niet te vergeten onze zit c.q praathoek. Ook hier is nog ruimte om losse modulen op te stellen. Aan oppervlakte is totaal +/_80 m2 beschikbaar.

CdJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten