Hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

Volg hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

donderdag 27 september 2012

Blokpost-Nul Nieuws 27 september 2012

Ja de herfst komt er aan met de lange avonden en onstuimig weer. Buiten is niet veel meer te beleven dus op naar de werkplaats of de keukentafel. Kijk in je voorraad van bouwpaketten en sla de handen in een en ga nu eens de wagon of locomotief bouwen die je in het voorjaar op je baan of in vitrine wilt plaatsen. Zelf ben ik maar eens begonnen aan 2 stuks G.W.R Iron Minks uit het bouwjaar 1888. Ik heb enige tijd geleden 2 bouwpaketten gekocht bij WEP Models. En ik weet niet wat het is maar ik heb gewoon wat met dit type wagon. In werkelijkheid waren ze van staalplaat met veel klinknagels en een wat Victoriaans uitterlijk. Ze zijn zijn vrij kort dus twee wagons nemen niet veel ruimte in. Ik bouw ze in de oudste uitvoering zodat ze passen op de "Minehead 1900 -1910 " spoorweg.

Pulicatie Historical Model Railway Society
Over deze wagons is bij de HMRS ( Historical Model Railway Society ) een boekwerk verschenen waarin de geschiedenis van deze toch wel bijzondere wagons beschreven is.

Op zo'n typische herfstavond begonnen aan het bouwen van de Iron Minks. De volledige beschrijving komt uitteraard als projectblad op de website van Blokpost-Nul te staan in de komende weken. De volledig messing bouwpaketten zijn relatief simpel en dat is ook wel eens lekker na het laatste toch wel lastige project om een GWR 0-6-0 Saddletank finescale om te bouwen naar een GWR 0-6-0 Saddletank scaleseven en uit te rusten met DCC.

Kopsekant met de klinknagels en T-profielen
  
Alle klinknagels voor de twee wagons geperst.
Op de Blokpost-Nul avond van 22 september kwam Arnold met de bestelde en gekocht onderdelen terug uit Engeland. Voor de finishing touch van de GWR 0-6-0 Dean Goods waren nog wat gereedschapjes nodig voor op de voetplaat. In het onderdelen programma van Laurie Griffin zijn de gewenste onderdelen te vinden. 
De fraaie onderdelen voor de detaillering van de locomotieven
Gedetailleerde gereedsschapset voor GWR locomotieven.
 Ook kwam Arnold aanzetten met de Bumper Preview Issue van Great Western Journal deze uitgave ontbrak nog in de Blokpost-Nul bibliotheek en maakt dat nu de complete uitgave aanwezig is. Nu bestaat de serie uit 82 uitgaven met daarin een enorme schat aan gevens over de GWR. En elk kwartaal verschijnt er nog steeds een uitgave.

Op deze avond is verder niet zoveel gebeurd behalve dat Arnold (hij was ook  nog jarig !!) ons verslag heeft gedaan van zijn trip naar de Telford waar hij weer actief was op de Guildex 2012. En daar verantwoordelijk was voor de elektrische voorzieningen van de stands. Ook hebben we de trip van de Blokpost-Nul groep naar Sande op 29 en 30 september besproken. Overigens eind november koersen we weer op Keulen af om daar de Modelbouw tentoonstelling te bezoeken.

CdJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten