Hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

Volg hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

zondag 2 september 2012

Blokpost-Nul Nieuws 02 september 2012

Er is in de afgelopen weken wel weer wat gebeurt bij Blokpost-Nul.

Proef met de Hallsensor.
De test met het inbouwen van de Hall sensor binnen in de ABC gears aandrijving is met succes afgerond !Nadat de sensor op een kunststof plaatje is gelijmd is het plaatje met sensor gemonteerd aan de binnenzijde van het tandwiel kastje. De magneetjes zijn geplaatst in het grote tandwiel welke op de aangedreven as zit. Hoe we de gaatjes op de juiste positie hebben aangebracht in het tandwiel is te lezen in het voorgaande Blokpost-Nul nieuws van 14 juli 2012. Om te bepalen of het werkelijk allemaal werkte is een test opstelling gemaakt waar het schakelen van de Hall sensor zichtbaar is gemaakt.

Ingebouwde Hall sensor in de ABC gearbox.
Het schakelen van de Hall sensor zichtbaar gemaakt.

Nu de zaak in bouwen en de GWR 0-6-0 Dean Goods en dan kunnen we genieten van een synchroon met de cilinderslagen lopend geluid. Dit was weer even de pure electronica bedrijven. Ook wel weer leuk.

Blokpost-Nul avonden.
De laatste Blokpost-Nul avonden zijn op verschillende manieren ingevuld. Zo hebben Arnold en Cor zich verdiept in de Pwg 14 in alle uitvoeringen. Arnold kwam met een fraaie tekening aanzetten ja en dan kun je een goed vergelijk maken. Afgelopen vrijdag vierden we de verjaardag van Marcel en hebben we ons verdiept in de trip naar Sande welke is gepland eind september. En verder zijn er toch nog wat andere tripjes in het vooruitzicht  zoals naar Keulen in November en misschien ook nog naar Mechelen en niet te vergeten het vertrouwde Spoor Nul weekeinde op 13 en 14 oktober in Zutphen. Cor had in de middag al de Tams LD-G-32 decoder in de GWR  0-6-0 Saddeltank gebouwd en bezig geweest om de instellingen goed te krijgen de onduidelijkheid in de handleiding gaf nog wel wat discussies maar we zijn er uitgekomen.

GWR 0-6-0 Saddletank afbouw.
De Saddeltank is nu klaar rijdt prima op de Scale Seven baan Minehead, althans op het stuk rails wat nu klaar is. Omdat we nu een rijdende locomotief in Scale Seven hebben motiveerd dit om snel verder te gaan met de aanleg van de rails om het sporen plan compleet te krijgen. De zoon Joost die elke woendagavond komt bouwen is voor 10 weken naar Tsjechi├ź is om zich verder te bekwamen in het maken van computer animaties dus het gaat nu niet zo hard met de bouw van Minehead. Over 4 weken is hij weer terug en dan kunnen we weer full steam ahead.

GWR 0-6-0 Pannier tank 2028 gereed voor de dienst.

GWR 0-6-0 Pannier tank weathering maakt het af.
Geïnspireerd door alle artikelen en boeken over het verouderen van locomotieven en wagens ook maar eens aan de slag met dit soort technieken. Gewoon beginnen en goed kijken naar de voorbeeld foto's.

GWR Fishvan
De GWR Fishvan kon ook nog wel wat afwerking gebruiken het model gaat na behandeling leven en wordt een deel van je zelf. Oliesporen bij de lagers, vet op de buffers en dat maakt het model al een stuk natuurgetrouwer.

GWR Fishvan gewoon wat exrta aandacht voor buffers en koppeling.
CdJ.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten