Hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

Volg hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

zondag 18 maart 2012

Blokpost-Nul Nieuws 18 maart 2012

Er zijn na het laatste Blokpost-Nul nieuws van een aantal weken geleden toch wel weer wat nieuwe zaken te melden uit de Blokpost-Nul groep.

Afgelopen Blokpost-Nul avonden.

Cor en Marcel hebben ONTRAXS 2012 bezocht terwijl Arnold in Engeland bezig was met de opbouw van een Gauge 0 Guild tentoonstelling in Kettering. De afgelopen Blokpost-Nul avond liet Arnold zijn zeer fraaie wielensets zien voor de twee locomotieven die door hem gebouwd gaan worden. Dit wordt een hele klus maar goed de basis is er. Ondertussen zijn onze wens lijstjes alweer aan het maken voor de komende Intermodellbau in Dortmund waar we op donderdag 19 April hopen heen te kunnen gaan. Er wordt gedacht om voor de Optimum draaibank van Cor een nauwkeurige drieklauwplaat aan te schaffen waar ook kleine diameters staf kunnen worden in gespannen. De huidige versie laat het afweten bij diameters kleiner als 3mm rond. RC machines is op Intermodellbau aanwezig en heeft een uitgebreid programma klauwplaten dus daar gaan we een kijkje nemen. Voor het spoor 1 project van Cor gaat de ASOA stand uitvoerig bezocht worden om onderdelen aan te schaffen waarmee de Märklin DRG gaswagon beter gedetailleerd gaat worden. Dit is nieuw dus wordt even onderzoeken wat er verkrijgbaar is. Op het spoor 1 gebied is het nog wat rustig om dat er volspanning uitgekeken wordt naar de leveringen van KM1. Een aantal bestelde producten zijn nu in productie gegaan dit betekent dat er binnen afzienbare tijd geleverd gaat worden.

Ook zijn er nog wat werkzaamheden uitgevoerd zoals het monteren van G.W.R pre 1902 lantaarns op de G.W.R BG Armstrong Goods van Cor. Dit was wel weer even passen en meten want om de lantaarns te kunnen plaatsen in de vierkante houders op de locomotief was behoorlijk wat vijlwerk noodzakelijk. De aan de lantaarns gegoten stiften waren rond en veel te groot. Een andere klus was om de handrails rond om de ketel in de juiste vorm te krijgen. Een idee van Marcel was om de handrail te splitsen in drie delen. De scheiding van de losse delen valt binnen de handrail steunen zodat er niet van te zien is.

 Zie hier het resultaat.

Duidelijk is de GWR pre 1902 lantaarn te zien.

G.W.R BG Armstrong Goods
Verder is er gestart met het bouwen van GWR  2-4-0 Stella Class  3510. Deze locomotief wordt gebouwd in de 1904 uitvoering met een zgn. round top boiler. Als prototype voorbeeld dient de 3510 waarvan behoorlijk wat foto's beschikbaar zijn in de Engelse literatuur over de GWR locomotieven. De locomotief met nummer 3510 was voorzien van een Dean 2500 Gallon tender. Deze tender wordt dan ook gebouwd in de uitvoering van 1904. Gebruik wordt gemaakt van een bouwpakket van M. Finney. Dit bouwpakket en dat van de locomotief zijn voorzien van de onderdelen om verschillend typen te kunnen bouwen. Begonnen is met de ketel voor de locomotief. En uitteraard in de Scale Seven standaard. De wielen zijn geleverd door Slater's Plasticard het naar de Scale Seven standaard herprofileren gaan we zelf doen op de onvolprezen Optimum draaibank. De locomotief gaat gebruikt worden voor korte personen treinen naar Minehead. Op Minehead is een 45ft draaischijf aanwezig waarmee de locomotief gekeerd kan worden voor de terugreis.


Walsen van de ketel met het GW walsje.

G.W.R 2-4-0 Stella class round top ketel.

Voortgang bouw station "Minehead".


Joost hard aan het werk met het uitloop spoor.De bouw van het station Minehead vordert gestaag. Elke woensdag avond wordt er gewerkt aan dit project door Cor en zoon Joost.  We zijn nu rails aan het leggen en langzaam aan begint het sporen plan vorm te krijgen. Het zelfbouwen van alle rails en wissels kost wel veel tijd maar het resultaat is een levendig en realistisch geheel. We zijn er nog lang niet maar dat is niet erg. Cor is met het eerste wissel bezig. De komende woensdag gaan we de vorm van het perron bepalen en uitzagen want het peron heeft aan 1 zijde een flauwe boog. Besloten om eerst het perron te monteren en dan de rails langs het perron netjes de gebogen vorm te laten volgen. De bielzen voor de locomotiefloods en verzorgings sporen liggen allemaal al en kunnen nadat ze zijn verweerd voorzien worden van de rails en ballast. Het achterdeel van het station is bereikbaar door een uitneembaar baandeel.

De GWR 0-6-0 Dean Goods op het uithaalspoor.

Bedacht moet nog gaan worden hoe we de wissel aandrijving zullen gaan uitvoeren. Er wordt voorzichtig gekeken naar de servo aandrijvingen met decoders die veel aangeboden worden.

CdJ.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten