Hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

Volg hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

zondag 5 februari 2012

Blokpost-Nul Nieuws 05 februari 2012

Blokpost-Nul avond van 3 februari 2012 ging ondanks het zeer slechte weer gewoon door Arnold had de files overwonnen en Cor had niet echt last van de files maar had ook over 5km ruim 30 minuten gedaan. De binnenstad van Haarlem zat behoorlijk verstopt met traag voortgaand verkeer. Maar goed de Blokpost-Nul avond kon gewoon op tijd beginnen helaas was Marcel door ziekte aan zijn bed gekluisterd we hopen dat hij snel opknapt en de volgende avond weer van de partij kan zijn.

Projecten voortgang.
De Horsebox van Arnold gaat nu toch wel compleet worden en de laatste details worden met vakkundige hand aangebracht. Vergeten zijn we om een foto te schieten.  Cor had zich weer op de resterende klinknagels van de breedspoor wagen gestort. Het is gewoon volhouden om alle nageltjes op de juiste plek te plaatsen. Maar het is gelukt alle nageltjes heb hun plek op de wagen gevonden. Nu nog een oplossing voor het monteren van de W-ijzers en een compensatie bedenken die niet te zien is maar wel werkt. De breedspoorwagens uit de oude periode zijn vaak heel open en hebben een onderstel waar niet veel onderdelen aan gemonteerd zijn. Dit houdt in dat je de compensatie op een andere manier moet aan brengen anders doe je het frame geweld aan. De oplossing is om de compensatie intern in de wagon onder te brengen.


G.W.R Breedspoor wagon in aanbouw.
Voortgang station "Minehead".
De woensdagavond is weer gebouwd aan Minehead we zijn druk bezig om de eerste de wissels te plaatsen. Joost is druk met het aanbrengen van de sjablonen en daarna de op maat gezaagde en verouderde bielzen te monteren. Inmiddels zijn voor de puntstukken van de wissels de speciale GWR railstoelen besteld bij C&L.

Joost werkt hard aan de wissels van "Minehead".
CdJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten