Hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

Volg hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

vrijdag 4 november 2011

Blokpost-Nul Nieuws 04 november 2011

De Blokpost-Nul avond van 28 oktober was bijzonder want Bert Slager en zijn zoon Robbert vereerden de Blokpost-Nul  groep met een bezoek. Het was een gezellige avond waar we veel gepraat hebben maar ook wat locomotieven op een finescale testspoor hebben laten rijden. Bert liet ook nog een livesteam locomotief op schaal 2 zien die hij had meegenomen. De locomotief is een bouwpakket van de bekende duitse leverancier Regner. Ja, ja  Blokpost-Nul is niet echt schaal gebonden want er is ook al een beetje spoor 1 te zien. Onderdelen om een stuk spoor in  finescale 1 te bouwen geleverd door Hosenträger. Als eerste spoor 1 wagon is een DRG gasketelwagen aanwezig die door Cor al is voorzien van finescale spoor 1 wielen, en dat ziet er ook weer super uit. Want het is al eerder gezegd ergens op het spoor 0 forum dat de wielen toch de uitstraling van het model behoorlijk beïnvloeden ongeacht de toegepaste schaal. Ook werd de bibliotheek van Blokpost-Nul uitgedund, want alle aanwezige bladen van de Model Railroader ( een Amerikaans modelbouw tijdschrift) werden geschonken aan Robbert Slager die een fanatieke bouwer is geworden in de Amerikaanse stijl.

Voortgang Scale Seven station Minehead.


Het Scale Seven Minehead project gaat de goede kant op. Bijna alle frieslijst delen hangen en de verlichting kan branden. We kunnen haast beginnen met het bouwen van de rails en wissels. Dit bouwproject wordt op de woensdag avonden uitgevoerd samen met Joost de jongste zoon van Cor. Door de regelmaat maken we grote stappen en het ziet er naar uit dat we ons doel om voor het einde van 2011 een stukje te kunnen rijden op Scale Seven spoor gehaald gaat worden.

Alvast wat gebouwen en materieel neergezet om een indruk te krijgen.
Het sporenplan is afgeleid van het orginele Minehead wat een eindstation is en goed past in de ruimte die we beschikbaar hebben. Toegevoegd is een groter cattledock, dit om dat Cor een voorliefde heeft voor o.a. GWR cattlewagons. En we hebben aan de rechterzijde een opstelspoor toegevoegd om wagons te kunnen plaatsen. Voor de rest is het sporenplan conform het sporenplan zoals dit rond 1910 aanwezig was in Minehead.


Voortgang Scale Seven station Bridport.


Inmiddels zijn voor het tweede station Bridport wat ook gebouwd gaat worden al de poten voor het frame gezaagd en liggen klaar om te worden verwerkt. Al het hout wat we hiervoor  gebruiken is geschonken door een broer van Cor. We gaan ook hier mee door om de gang er in te houden.

GWR Fish van
Wordt vervolgd


CdJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten