Hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

Volg hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

zondag 2 oktober 2011

Blokpost-Nul Nieuws 02 oktober 2011

Inmiddels zijn er al weer een paar Blokpost-Nul avonden voorbijgegaan. We hebben wel wat gedaan maar de vakantie zat nog in de benen. De komende herfst en wintertijd zal er weer hard gewerkt gaan worden om vooruitgang te boeken met het bouwen van de modellen. Arnold heeft vanuit Engeland weer wat artikelen mee genomen die het verder detaileren van de modellen weer wat eenvoudiger maken. Cor heeft het onderstel van de Cowan Crane geheel af en gaat deze in de verf zetten. Het onderstel is net zoals de complete kraan geheel zwart dus dat kan niet moeilijk zijn. De kraan zal te zien zijn op het Nul Weekeinde in Zutphen op 15 en 16 oktober.

Vorderingen vaste baan "Minehead"
De bouw van de vaste baan vordert gestaag. Elke woensdagavond is Cor met zijn jongste zoon Joost hard aan de slag om het frame met bedrading en beplating af te krijgen. We maken deze tafel compleet af voordat we rail enz gaan neerleggen. Inmiddels is de bedrading ook getrokken, we hebben gekozen om dit te doen voordat de bovenplaten gemonteerd werden. Omdat we het Lenz DCC systeem gebruiken kan alle standaard benodigde bedrading van te voren worden aangebracht. We hebben wel voor de wissel en seindecoders een aparte voeding aangelegd zodat de DCC rijspanning niet belast wordt met het voeden van de wissel- en seinsturingen. Ook voor de verlichting van gebouwen enz. zijn aparte voedings draden aangelegd. Al deze voedings bedrading is aangelegd met 2,5mm2 blanke draden. We hebben vooraf een boormal gemaakt om in de balken van de tafel de gaten op de juiste afstanden te boren waar door heen de bedrading loopt. Deze blanke onder de gehele baan doorlopende draden maken het later aansluiten van de raildelen en andere DCC componenten eenvoudig.  In het front van de baan zijn op strategische plaatsen de bekende Lenz LA 152 modulen aangebracht. Alle bekabeling wordt aan de rechterkant van de baan gemonteerd op een degelijke steker welke in de DCC stuurkast geplugd kan worden. Als het baangedeelte in de naastliggend ruimte ook afgemonteerd is dan koppelen we de stekker door naar het nieuwe baan gedeelte. Aan de rechterkant van het nieuwe gedeelte pluggen we dan een stekker weer in de verplaatste DCC kast. Voordeel je kunt al op het eerste baan gedeelte rijden terwijl het tweede gedeelte nog in aanbouw is. En in geval van een vervelende storing kun je de baandelen elektrisch van elkaar scheiden en uitvinden waar de storing zich bevind. Maar met het door ons opgezette systeem van bedrading verwachten wij eigenlijk geen storingen. Nu zijn de frieslijst en de gordijnen aan de beurt als afwerking. De frieslijst komt aan het plafond te hangen met daar achter de verlichting gemonteerd. Zo ontstaat een diorama van 6,50 meter en gaat dan verder met nog ruim 7,5 meter doorlopen in de andere ruimte. In de naastliggend ruimte gaan we op dezelfde manier verder en zo gaat het een compleet geheel worden.

Planning.
We kijken er naar uit wanneer er op het eerste gedeelte rail liggen want dan kunnen de alreeds gebouwde Scale Seven locomotieven getest worden. De planning is dat er eind December de eerste stukken rails gemonteerd zullen zijn en er voorzichtig een proef ritje gemaakt kan gaan worden.


GWR Bloater gebouwd volgens de S7 normen.
Nul Weekeinde 15 en 16 oktober.
Verder zijn we natuurlijk weer op het Nul Weekeinde aanwezig. We zijn daar aanwezig met Scale Seven materieel en we hebben nu ook een fantastisch promotie bord bij ons. Op de planning staat ook om als Blokpost-Nul groep Eurospoor te gaan bezoeken. Zoals het er nu uitziet zal dit op de Zondag zijn.

Zwaar werk.
De komende Blokpost-Nul bijeenkomst moeten de handen uit de mouwen want dan gaan we de CNC machine plaatsen op de spaanderbak. Cor heeft dit voorbereid maar er zal wel even getild moeten worden. De machine weegt 125 kg dus dat wordt werken geblazen.

CdJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten