Hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

Volg hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

zondag 26 juni 2011

Blokpost-Nul Nieuws 26 juni 2011

Afgelopen vrijdag 24 juni was het wel weer een productieve avond. Arnold had een boormal bedacht waarmee hij de gaten kan boren in de laden voor zijn freesmachine tafel. We besloten om dit als oefening te doen op de CNC freesmachine van Cor. Na wat discussie zijn we er in geslaagd om dmv de G codes de centerboor naar de juiste posities te sturen en zo de center gaatjes te maken in de boormal. Dit was een leuke en nuttige oefening.

Inmiddels is er gestart met het houtwerk van de nieuwe vaste S7 modelbaan. Als eerste wordt al het beschikbare hout gebruikt wat is overgebleven van andere bouwactiviteiten. Hout is duur dus hergebruik is goedkoop en dient ook nog eens het millieu. De hoogte is op 1450 mm gesteld en heeft het voordeel dat we op ooghoogte de treinen kunnen zien en onder de baan kan er nog spullen worden opgeslagen zonder direct tegen de onderzijde van de baan aan te komen. En niet onbelangrijk is dat we makkelijk onder de baan kunnen werken aan bedading enz.

 
Eerste houtwerk van de vaste S7 modelbaan.

De foto is gemaakt in de richting van de linkerzijde van de ruimte waar het kopstation Minehead gebouwd gaat worden. Hier komt de 55' GWR draaischijf, de locomotief verzorging en het stationsgebouw. de draaischijf gaan we geheel zelf bouwen om dat een passend bouwpakket nog niet leverbaar is. De rails en wissel worden ook zelfgebouwd we gaan gebruik maken van het programma Templot om de noodzakelijke sjablonen te printen.

CdJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten