Hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

Volg hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

zondag 11 augustus 2013

Blokpost-Nul Nieuws 10 augustus 2013

De afgelopen Blokpost-Nul avonden waren vrij rustig. Mede door vakantie en het warme weer van afgelopen tijd is zijn ook een aantal avonden vervallen. Maar nu de vakanties praktisch voorbij zijn en het extreme warme weer ook voorbij is kunnen we weer aan de slag met onze hobby.
Ook zijn we op 26 juli vereerd met een bezoek van Hendrikjan. Altijd leuk als er een medemodelbouwer ons Blokpost-Nul honk komt bezoeken en het er voor over heeft om voor dit bezoek ook nog een stuk te moeten rijden.

Inmiddels is de aankleding van de modelbanen weer een stukje gevorderd. Alle spoortafels zijn nu voorzien van een voorhanggordijn zodat het er allemaal netjes en verzorgt uit ziet. Het kost best nog wel wat moeite om een stof van de juiste kleur te vinden. Nu niet het eeuwige zwart maar een frisse aqua-blauwe kleur. En ik moet zeggen dat de keus die is gemaakt door Clara mijn vrouw en Annemieke mijn dochter een juiste is geweest want het ziet er allemaal prachtig uit. 

We zijn al weer druk bezig met allerlei leuke zaken zoals het bedenken van een constructie om servo- motoren eenvoudig te monteren onder het te bedienen wissel en daarbij ook een echte terugmelding te kunnen doen van de wisselstand en de omschakeling van het puntstuk. 
Afgelopen Blokpost-Nul avond was Arnold druk bezig om een ombouw van een 1:32 rongenwagen te realiseren en aan het eind van de avond zag dit er goed uit.  De S49 rails werden door Cor voorzien van railstoelen. Tijdens de koffie werd er natuurlijk alvast bedacht wat er op de wenslijst moet komen zodat Arnold in Telford kan gaan shoppen en de gekochte artikelen mee kan nemen naar Nederland.
In ieder geval staat op mijn lijst de 1890 GWR Fruitvan van WEP models met de bijbehorende CPL en Hayward onderdelen voor een nog betere detaillering. De trouwe lezers van de Gauge 0 Guild Gazette Volume 18 No. 12 kunnen een door Raymond Walley geschreven review van deze wagen lezen op pag.19. Ook de Duncan Models door paarden getrokken Hotel Coach komt op de lijst. Deze coach krijgt een plaats op de Kingswear 1890 Broad Gauge spoorweg. Foto van deze coach op blz. 63 van de boven genoemde Gazette. Op Kingswear 1890 zijn alleen maar paarden en door paarden getrokken wagens aanwezig. Het 1:43,5 aanbod van door paarden getrokken wagens is niet zo groot dus als er een model op de markt komt is de aankoop snel beslist.

Doorkijk naar goederenloods Kingswear 1890
Ook nu blijkt weer door lid te zijn van het Gauge 0 Guild je veel informatie thuis gestuurd krijgt waar je wat mee kunt. En de Gauge 0 Guild Gazette is altijd erg interessant om te lezen en te zien wat er op spoor 0 gebied allemaal wordt geproduceerd en aangeboden. Internet is leuk en erg handig maar gewoon even met een blad in een hoekje op de bank zitten is rustgevend. We zitten tegenwoordig bijna allemaal voor ons dagelijkse werk achter een beeldscherm en dan is in je vrije tijd een blad op je schoot een verademing.

Ook worden de voorbereidingen getroffen om op de open dagen van de NZH Technische Hobby club een leuke presentatie te geven over modelbouw in 0 en nu ook in 1. We krijgen de beschikking over een aardige ruimte waar we ons kunnen presenteren. Ook een aantal niet Blokpost-Nullers zullen dan aanwezig zijn en laten zien wat er allemaal gedaan kan worden in schaal 0. Ook de Scale Seven promotie stand wordt ingericht met informatie en modellen, verder verschillende demonstraties enz. We hopen dat het een gezellige bijeenkomst wordt met veel aanloop. Zie het spoor 0 forum de komende weken voor meer  informatie.
De open dagen van de NHZ Technische Hobby Club worden gehouden op zaterdag 21 en zondag 22 september 2013.


Jeugd en techniek
Het doel van deze open dagen is ook om de jeugd te laten zien dat samenwerken leuk is.
Het maakt niet uit of het nu modeltreinen, boten of vliegtuigen zijn, statisch of bewegend, modelbouw is gewoon een leuke hobby. Bezig zijn met je handen en gelijk iets van elkaar leren o.a. hout- en metaalbewerking, tekening lezen en elektronica, modelbaanaankleding, modelbaanbesturing via de PC. Alles is mogelijk.
OPENINGSTIJDEN: ZATERDAG 21 SEPTEMBER 2013 VAN 10.00 UUR TOT 16.00 UUR.
                                 ZONDAG      22 SEPTEMBER 2013 VAN 10.00 UUR TOT 16.00 UUR.

ADRES: "Het Hoofdkantoor" Waarderweg 78, 2031 BP, hoek Drukkersweg.
Ruime gratis parkeergelegenheid in de wijde omgeving op een paar minuten lopen van ons clubgebouw en evenemententerrein. (onze eigen parkeerterreinen zijn deze dagen niet beschikbaar ivm dit evenement)

CdJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten