Hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

Volg hier het laatste nieuws van de Blokpost-Nul groep.

maandag 9 mei 2011

Blokpost-Nul Nieuws 09 Mei 2011

Op de Blokpost-Nul  avond van 6 Mei is er druk geboomd over de opzet van de te bouwen vaste Scale Seven baan. De nieuwe ruimte die toegevoegd gaat worden aan de reeds bestaande ruimten werd nauwkeurig op gemeten door de landmeters Arnold en Marcel.
Als Acad tekenaar heeft Arnold het op zich genomen om nauwkeurige tekeningen van de ruimten te maken welke dan als basis dienen om het sporen plan uit te zetten. Deze in Acad opgezette tekeningen kunnen worden geimporteerd in Templot. Met behulp van Templot kan het sporenplan ontworpen worden en uiteindelijk de rail - en wisselsjablonen worden geprint. Dit moeten we nog gaan oefenen.


Voor de railbouwers hier de website van Templot


Inmiddels is er ook een database opgezet waarin het aanwezige rollend materieel geregistreerd is en waar dan een selectie gemaakt kan worden op basis van de periode waarin het materieel reed. Zo hebben we snel een overzicht van welk materieel het eerste omgebouwd kan gaan worden van FS naar S7. Het is even werk maar als je eenmaal zo'n database hebt is het ontzettend gemakkelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten